Planul secret al lui Putin de a crea haos în țările NATO: O mare putere declanșează o operațiune contra Rusiei

192

Deși pierderile militare rusești în invazia sa pe scară largă a Ucrainei au depășit 750.000 de soldați ruși (uciși și răniți), conform unei declarații a subsecretarului Apărării din Marea Britanie, Luke Pollard, Putin desfășoară concomitent un plan secret al Moscovei de a crea haos în țările NATO din Europa. Însă acum, o mare putere, Marea Britanie conduce o forță multinațională pentru a contracara strategia secretă subacvatică a lui Putin, declanșând o operațiune contra amenințărilor Rusiei.

Forța militară va folosi tehnologie de ultimă oră, inclusiv AI, pentru a monitoriza navele și a detecta amenințările create de Rusia la adresa infrastructurii subacvatice a Europei. Forța expediționară comună – Joint Expeditionary Force (JEF), formată din zece țări, a fost activată pentru a urmări potențialele amenințări la adresa infrastructurii submarine și a monitoriza flota rusă din umbră, în urma avariilor raportate la un cablu submarin major din Marea Baltică, potrivit Express.

Operațiunea, numită Nordic Warden, a fost activată săptămâna trecută și folosește inteligența artificială pentru a evalua datele dintr-o serie de surse pentru a calcula riscul prezentat de fiecare navă a Rusiei, care intră în zonele de interes strategic.

Nave specifice identificate ca făcând parte din flota din umbră a Rusiei au fost înregistrate în sistem, astfel încât să poată fi monitorizate îndeaproape, atunci când se apropie de zone cheie de interes.

Dacă se evaluează un risc potențial, sistemul va monitoriza nava suspectă în timp real și va trimite imediat un avertisment, care va fi partajat atât cu țările participante la JEF, cât și cu aliații NATO.

Premierul Sir Keir Starmer a declarat: „Creșterea și securitatea națională sunt vitale pentru ”Planul nostru de Schimbare”, motiv pentru care acest guvern lucrează îndeaproape cu aliații noștri pentru a proteja infrastructura națională critică, cum ar fi cablurile submarine.

„Sunt bucuros că lansăm această tehnologie de ultimă oră atât de curând după Summit-ul JEF pentru a spori securitatea europeană și a îndeplini Planul nostru de Schimbare”.

Vine în urma avariilor raportate în ziua de Crăciun la cablul submarin Estlink2 din Marea Baltică, despre care autoritățile din Finlanda sugerează că ar fi putut fi cauzate de un tanc petrolier, care face parte din flota din umbră de nave a Rusiei, pe care o folosește pentru a încerca să ocolească sancțiunile internaționale.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și