A început procesul lui Kara-Murza, un critic principal al lui Putin. După ce nu a reușit să-l ucidă, regimul vrea să-l închidă 25 de ani

0 97

Un tribunal din Moscova a început luni, 13 martie, audierile, cu uşile închise, în cazul opozantului Vladimir Kara-Murza, care riscă o condamnare de până la 25 de ani de închisoare, în special pentru înaltă trădare, într-un nou exemplu de represiune accelerată împotriva criticilor Kremlinului, relatează AFP.

Autorităţile ruse şi-au intensificat urmărirea criticilor la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin de la lansarea ofensivei împotriva Ucrainei, iar cazul lui Kara-Murza, 41 de ani, este unul dintre cele mai emblematice.

În acelaşi dosar, el este vizat de trei acuzaţii grave: înaltă trădare, difuzare de informaţii false despre armata rusă şi activitate ilegală pentru o organizaţie considerată indezirabilă.

Unul dintre avocaţii săi, Vadim Prohorov, a declarat că opozantul riscă până la 25 de ani de închisoare pentru aceste trei capete de acuzare cumulate.

”Am revenit la vremurile staliniste. Am revenit la enormele pedepse staliniste”, a denunţat Prohorov după audierea, cu uşile închise, de luni.

”Autorităţile vor să facă totul cu o viteză cosmică”, a adăugat el, indicând că viitoarea audiere este prevăzută pentru joi.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata