ANALIZĂ CNN Rusia nu este pregătită pentru o contraofensivă ucraineană

0 89

Contraofensiva ucraineană mult așteptată pare inevitabilă, iar modul în care fiecare parte se pregătește pentru ea vorbește elocvent despre pregătirea ei. De exemplu, acțiunile Federației Ruse din ultimele zile au arătat că agresorul nu este pregătit pentru o contraofensivă a armatei ucrainene, scrie CNN.

CNN notează că linia frontului din partea ucraineană este plină de trafic și lovituri de artilerie, militarii ucraineni lovesc ținte vitale rusești în zonele ocupate. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că pregătirile „se apropie de sfârșit”, iar președintele Volodimir Zelenskii a asigurat că contraofensiva va avea loc, dar nu a oferit detalii despre lansarea acesteia.

CNN scrie că poate contraofensiva a început deja sau va începe în câteva săptămâni. Nu se știe exact despre acest lucru, iar acest factor este un indicator puternic al succesului Ucrainei la începutul acțiunilor contraofensive.

După ce au pierdut poziții în regiunile Harkiv și Herson, notează CNN, rușii au avut la dispoziție cel puțin șapte luni pentru a se pregăti pentru o posibilă ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie. Și au făcut-o: au săpat o rețea uriașă de tranșee defensive care pot fi văzute din spațiu. Cu toate acestea, după cum a menționat în CNN, în 2023, amploarea tranșeelor ​​defensive nu este neapărat un compliment. Da, sunt mari, dar oricine le poate vedea, tot ce trebuie să faci este să deschizi Google Maps. În era rachetelor precise și dezvoltarea rapidă a vehiculelor blindate, acesta este un dezavantaj.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata