Atac cu cuțitul în gara centrală din Paris: 6 răniți, dintre care unul în stare gravă. Agresorul se zbate între viață și moarte

0 52

Mai multe persoane au fost rănite miercuri dimineața într-un atac cu cuțitul în gara centrală din Paris. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor.

Potrivit ultimilor informații, bărbatul care a atacat miercuri dimineaţa cu o armă albă călători, în staţia de tren Gare du Nord din Paris şi a rănit şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie se zbate între viaţă şi moarte, a declarat ministrul de interne francez Gerald Gérald Darmanin, citat de EFE.

Într-o conferinţă de presă organizată chiar în Gare du Nord, la care a participat, între alţii, şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, Darmanin a menţionat că forţele de ordine investighează pentru a afla cine este agresorul, dat fiind că asupra acestuia nu au fost găsite acte de identitate. Cu privire la posibilele motivaţii ale atacului, după ce au circulat zvonuri despre cuvintele pe care le-ar fi strigat agresorul în timp ce ataca oameni, ministrul a spus:

”Din ce ştiu eu, nu a spus nimic”. Procuratura antiteroristă nu se ocupă de caz, cel puţin pentru moment, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Conform declaraţiilor lui Darmanin, atacul a început la ora locală 06:42 în momentul în care bărbatul a atacat mai multe persoane în interiorul gării şi, un minut mai târziu, a fost ”neutralizat” de forţele de ordine. Mai exact, agenţi care nu se aflau în misiune şi alţi poliţişti care erau în exerciţiul funcţiunii l-au împuşcat pe agresor de trei ori, bărbatul fiind transportat ulterior la spital. Şase persoane au fost rănite în incident, din care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol. Printre răniţi se află şi un poliţist. Darmanin a subliniat că, ”fără intervenţia extrem de rapidă a poliţiei, ar fi existat victime” mortale.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata