Avertismentul șefului forțelor NATO din Europa: Armata lui Putin este mai mare acum decât la începutul conflictului

0 417

Un general american de rang înalt a lansat un avertisment conform căruia, în pofida pierderilor semnificative înregistrate în Ucraina, forțele terestre ruse sunt mai mari decât erau la începutul invaziei din anul 2022, o evaluare care dă de gândit cu privire la capacitățile militare ale țării, relatează Business Insider.

Forțele terestre ruse au fost degenerate oarecum de acest conflict, deși sunt mai mari azi decât au fost la începutul conflictului”, a declarat miercuri generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa, în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților.

Forțele aeriene au suferit pierderi foarte mici. Au pierdut 80 de avioane – mai au 1.000 de avioane de vânătoare și bombardiere ușoare. Marina militară a pierdut o navă”, a precizat Cavoli.

La începutul audierii, Cavoli a mai precizat: „O mare parte din armata rusă nu a fost afectată în mod negativ de acest conflict„, adăugând că trupele ruse sunt din ce în ce mai active în Oceanul Atlantic.

În plus, generalul american a mai ținut să precizeze și faptul că Moscova a combinat această putere militară cu atacurile cibernetice.

În cadrul documentelor scurse de la Pentagon, apărute online în luna martie, se estima că în războiul din Ucraina au fost uciși de două ori mai mulți soldați ruși decât ucrainenei (43.000 de ruși și 17.500 de ucraineni).

Conform unei analize din luna februarie, care a fost realizată de Institutul Internațional pentru Studii Strategice, Rusia a pierdut circa 40% din tancurile pe care le deținea înainte de conflict, în vreme ce un alt document apărut în The Economist sugera faptul că cererea de tancuri depășește de 10 ori capacitatea de a le fabrica.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata