Pentru cetățenii ruși fără copii ar trebui introdus un „impozit pe bătrânețe”, astfel încât aceștia să compenseze cheltuielile statului pentru întreținerea lor după ieșirea la pensie, a declarat pentru „Țargrad” general-locotenentul în rezervă Andrei Guruliov, membru al comisiei pentru politică regională și administrație publică locală din Duma de Stat.
Acesta s-a arătat revoltat de faptul că statul trebuie să sprijine o persoană „neputincioasă”, „care a trăit toată viața pentru sine, fără să lase urmași”. În opinia deputatului, rușii care aleg acest model de viață ar trebui să își asume responsabilitatea pentru decizie și să contribuie financiar. „Atunci plătiți, dragilor, un impozit pentru o bătrânețe decentă, dacă nu vreți să aveți copii”, a spus Guruliov.
Anterior, generalul a propus reintroducerea impozitului pe celibat (fără copii), care a fost în vigoare în URSS din 1941 până în 1990. Ideea a fost susținută și de colegul său, deputatul Evgheni Fiodorov, care a considerat că persoanele fără urmași ar trebui să plătească un impozit pe venit (NDFL) mai mare (în prezent de 13% sau 15%, în funcție de salariu).
Detalii, AICI