Blogerii militari ruși trag semnalul de alarmă pe fondul câștigurilor ucrainene: „Frontul se prăbușește!”

132

Canalele ruse de Telegram și-au exprimat îngrijorarea cu privire la contraofensiva Ucrainei, pe fondul unor informații potrivit cărora trupele Kievului au făcut progrese în apropierea Andriivka și Klișchiivka din regiunea Donețk.

Ministrul ucrainean adjunct al Apărării Hanna Maliar a anunțat, joi, 14 septembrie, că forțele ucrainene au eliberat satul Andriivka, aflat la aproximativ 10 kilometri sud de Bahmut.

Andriivka este situată între așezările Kurdiumivka și Klișciivka, din regiunea Donețk unde sunt concentrate luptele în prezent, potrivit Maliar.

Institutul pentru Studierea Războiului a informat miercuri că forțele ucrainene au avansat în vestul regiunii Zaporojie, în sectorul sudic, precum și lângă Bahmut din regiunea Donețk.

ISW a observat cum imaginile geolocalizate de marți au arătat câștiguri „limitate” ucrainene la sud de Robotîne, un sat strategic din regiunea Zaporojie pe care Kievul a spus că l-a eliberat pe 28 august.

Statul Major ucrainean a raportat miercuri că trupele sale au avut „parțial succes” în apropiere de Klișchiivka și Andriivka, orașe care se află la aproximativ 6, respectiv 8 kilometri sud-vest de Bahmut, scena unor lupte aprige de luni de zile.

Canalul Telegram Alex Parker Returns le-a spus celor 153.000 de urmăritori ai săi, că „frontul se prăbușește. Dacă totul va continua așa, atunci Artemovsk va trebui în curând abandonat”, referindu-se la numele rusesc al orașului Bahmut.

„Nu mai există un al doilea „Grup Wagner” care să-l cucerească”, a adăugat bloggerul, referindu-se la compania militară privată, în mare măsură dezmembrată, după moartea lui Evgheni Prigojin care o finanța.

Canalul Frontovik a postat cum trupele ucrainene au luat „aproape întreg satul” Klișchiivka și că doar „o mică parte din el era sub controlul rușilor”, mai precis al celor 300 de soldați ruși care au mai rămas.

„În ultima lună, am trecut printr-o situație dificilă pe front”, mai spune cel care administrează canalul Frontovik. „Acum nu este clar dacă acest lucru se datorează epuizării rezervelor noastre sau altor factori”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și