Casa Albă anunță că încă nu desemnează grupul de mercenari Wagner drept „organizaţie teroristă străină”

0 58

Statele Unite nu au decis că grupul rus de mercenari Wagner este o „organizaţie teroristă străină”, în pofida acţiunilor pe care organizația condusă de Evgheni Prigojin le desfășoară în continuare în Ucraina, a declarat joi, 20 aprilie, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate din cadrul Casei Albe, John Kirby, potrivit agenției de presă Reuters, preluată de Agerpres.

„Nu am luat o asemenea hotărâre şi nu deţin nicio informaţie în acest sens”, a precizat John Kirby, într-un briefing la Casa Albă.

Reprezentantul administrației Biden a precizat că organizația paramilitară privată rusă continuă să încerce să preia controlul asupra oraşului Bahmut, din regiunea ucraineană estică Donețk, şi să „arunce o mulţime de cadavre de deținuți în acea luptă”.

Ministerul rus al Apărării rus şi grupul de mercenari Wagner susțin că au preluat controlul asupra a tot mai multor zone din Bahmut, oraș cu o populaţie de aproximativ 70.000 de oameni înainte de război. După nouă de lupte crâncene, orașul estic este acum pustiu şi în mare parte distrus.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata