Ce trebuie să schimbe armata ucraineană pentru a câștiga războiul. Sfatul unui expert militar

0 107

Expertul militar Agil Rustamzade consideră că pentru o contraofensivă de succes și o victorie în războiul cu Rusia, armata ucraineană trebuie să-și schimbe fundamental viziunea și metodele de desfășurare a operațiunilor de luptă pentru a provoca daune maxime inamicului.

„ Este nevoie de o schimbare de paradigmă. Va învăța să lupte într-un mod extraordinar, să lupte nu cu numere, ci cu pricepere. Generalii ucraineni trebuie să-și schimbe părerile învechite cu privire la metodele de desfășurare a operațiunilor militare. O mică armată sovietică nu are nicio șansă să o învingă o mare armata sovietică ”, a scris el pe Facebook, comentând o posibilă operațiune de contraofensivă a Ucrainei și perspectivele acesteia.

El a amintit de operațiunile de contraofensivă de la Harkov și Herson desfășurate de Forțele Armate ucrainene anul trecut, în urma cărora teritoriile au fost eliberate fără a învinge inamicul: în ambele cazuri, armata rusă și-a putut retrage unitățile.

În opinia lui Rustamzade, o ofensivă fără a învinge inamicul înseamnă doar împingerea înapoi a liniei frontului.

Expertul consideră că armata ucraineană nu are în prezent suficiente forțe și resurse pentru o contraofensivă de primăvară, așa că liderii militari ar trebui să învețe să uzeze și să distrugă inamicul în apărare și, în același timp, să-și protejeze soldații ucraineni.

„ În acest război, victoria va fi adusă mai aproape doar de viteza cu care îți vei distruge adversarul ”, a subliniat el.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata