FOTO Cum folosesc ucrainenii o consolă pentru jocuri pe câmpul de luptă

0 298

Soldații ucraineni au fost filmați mânuind un dispozitiv neobișnuit pe câmpul de luptă: o consolă de jocuri video, relatează Insider.

Portalul ucrainean TPO Media a publicat imagini în care soldați ucraineni operează o turelă de mitralieră folosind ceea ce pare a fi o Steam Deck – o consolă portabilă pentru jocuri video pe care compania Valve a lansat-o anul trecut.

Consola și-a găsit o utilitate împreună platforma „Sabre”, a relatat TPO Media. Sabre a fost creată în urma unei acțiuni de strângere de fonduri lansată în 2014, când Rusia a invadat Crimeea, potrivit Vice. Este o turelă de mitralieră comandată de la distanță care poate fi controlată de la 500 de metri.

„Acest modul este conceput pentru a distruge personalul inamic și vehiculele blindate ușoare”, scrie site-ul dedicat strângerii de fonduri. „Spre deosebire de platforma standard, modulul Sabre protejează complet soldatul de focul inamicului, întrucât acesta rămâne într-o mașină blindată sau coordonează platforma de la distanță”.

Și alte armate utilizează hardware pentru jocuri video.

USS Colorado, un submarin de 377 de metri lungime a fost primul care a utilizat consolele Xbox 360

Un comandant al US Navy a declarat la momentul respectiv că aceste console sunt economice și au avut avantajul că tinerii marinari știau deja cum să le mânuiască.

În martie, Task and Purpose a relatat că cel puțin două sisteme de arme importante în care armata americană investește utilizează console de tip Xbox.

Forțele armate ale Israelului au apelat, de asemenea, la console Xbox și inteligență artificială antrenată pe jocul video „StarCraft II” pentru vehiculele sale de luptă, a relatat The Washington Post în 2020.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata