Cum rezistă un pacifist în prima linie a războiului din Ucraina: „Sper că nu am ucis pe nimeni”

0 71

Vlad Beliavsky, un pacifist declarat și autor al unei cărți de psihologie (The Pyramid Mind), înrolat în armata ucraineană pentru a lupta împotriva Rusiei a vorbit pentru The Guardian despre cum se împacă viziunea sa pacifistă cu lupta de pe front.

Până la intrarea în armată, Beliavsky se considerase întotdeauna un pacifist. „Am fost mai îngrozit la gândul de a lua vieți decât de a fi ucis. Viața este un dar și trebuie să o protejăm. Întotdeauna am simțit că misiunea mea a fost să ajut oamenii să dezvolte această viață, să crească, astfel încât să fim mai sănătoși, mai productivi, mai fericiți”, a declarat Baliavsky pentru The Guardian.

Vlad Beliavsky susține că a merge la război a fost o trădare a valorilor sale, dar să nu mergi la război ar fi fost o trădare și mai mare.

„Nu a existat altă opțiune. Cei mai deștepți oameni din lume au încercat să negocieze cu Rusia și nu au reușit. Am ajuns să cred că în unele cazuri trebuie doar să te ridici și să ripostezi. Altfel ar veni și ar distruge totul. Și nu puteam lăsa să se întâmple asta. M-am gândit că dacă aș sta deoparte nu m-aș simți niciodată în regulă cu mine însumi în viitor”, a mai declarat Beliavsky pentru The Guardian.

Tânărul a explicat și cum a fost pentru un pacifist să folosească o pușcă. După o pauză lungă, tânărul a răspuns. „Ei bine, din fericire, nu a trebuit să o folosesc foarte des, dar totuși…mi-a pus această întrebare acum aproape un an un prieten care este un lunetist american. Am spus că sper că voi răni o persoană, dar nu o să o ucid, ca să-i putem interoga. Deci ești hotărât să-ți faci treaba, dar să spui că ești absolut hotărât să-i iei viața cuiva… nu”.

Citește toată istoria AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata