Cum vede un celebru general american contraofensiva de primăvară-vară a Kievului. Care sunt punctele forte ale ucrainenilor

0 406

Generalul în rezervă David Petraeus a servit aproape patru decenii în armata SUA, comandând forțele americane în Irak și Afganistan înainte de a fi numit director al CIA în 2011-2012.

Într-un interviu acordat Serviciului Georgian al RFE/RL, Petraeus vorbește despre „eșecul uluitor” al conducerii militare a Rusiei și despre refuzul acesteia de a învăța din greșelile sale, despre obiectivele și punctele forte ale iminentei ofensive de „arme combinate” a Kievului și de ce Occidentul nu poate căuta „o ieșire timpurie” din acest război.

Generalul crede că suntem aproape de sfârșitul ofensivei rusești de iarnă, care nu și-a atins obiectivele până acum și care probabil nu-și va atinge aceste obiective. Și chiar dacă forțele ruse vor cuceri în cele din urmă Bahmut, va fi cu un preț atât de mare încât va fi o victorie neînțeleaptă.

Ofensiva ucraineană de la sfârșitul primăverii-începutul verii, care va include tancuri occidentale, vehicule de luptă de infanterie occidentală, artilerie și o varietate de alte sisteme, precum și tipul de pregătire și dezvoltare a unităților va permite Ucrainei pentru prima dată să realizeze operațiuni de armament combinat în acest război special – ceva ce Rusia nu a făcut în trecut și ceva ce ucrainenii au făcut, într-o măsură modestă, în ofensiva de la Harkov toamna trecută, spune Petraeus.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata