De ce armata rusă nu mai este capabilă de o mare ofensivă în Ucraina. Analiza experților militari americani

124

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat oficial eliberarea de sub ocupație rusă a localității Rabotino, pe 28 august, și, de asemenea, a anunțat succese atât în ​​vestul regiunii Zaporojie, cât și în regiunea Bakhmut.

Pe acest fundal, Ministerul rus al Apărării continuă să arunce în apărarea anumitor poziții propriile trupe de elită – forțe de debarcare, informează analiștii de la Institutul American pentru Studiul Războiului.

Experții spun că în aproape toate zonele în care Forțele Armate ale Ucrainei desfășoară operațiuni contraofensive, există o forță de debarcare rusă. Mai mult, forțele de debarcare trebuie să fie transferate dintr-un punct al frontului în altul, deoarece Ministerul rus al Apărării pur și simplu nu are altă rezervă.

Analiştii spun că, conform doctrinei militare ruse, Ministerul rus al Apărării se bazează pe forţele de debarcare nu numai în timpul operaţiunilor ofensive, ci şi a celor defensive. Însă degradarea forțelor de asalt a slăbit capacitatea Federației Ruse de a desfășura operațiuni ofensive la scară largă.

Mai mult decât atât, Ministerul rus al Apărării are acum un deficit catastrofal de infanterişti. Această problemă a fost cea mai presantă de la începutul invaziei.

Prigojin a reușit parțial să o rezolve, când în vara lui 2022 a început să recruteze prizonieri în rândurile Wagner.

Experții se îndoiesc că armata rusă ar putea relua bombardarea masivă a infrastructurii critice a Ucrainei în toamnă. După loviturile de amploare din iarna anului 2022/2023, invadatorii nu au avut timp să-şi reînnoiască stocurile de rachete atât de repede.

Totuși, Kievul crede că în toamnă Moscova se va baza mai mult pe drone decât pe rachete, mai ales că dronele kamikaze au început deja să fie produse în Federația Rusă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și