De ce atacurile ruşilor ucid atât de mulţi civili. General ucrainean: „Rusia foloseşte rachete din rezerva sovietică”

87

Atacurile cu rachetă ale ruşilor au ucis în ultimele zile un civil dintr-un bloc de apartamente din Kiev şi cel puţin alţi 18 într-un centru comercial din centrul oraşului Kremenciuk, asta în condiţiile în care Rusia neagă că a vizat civili şi spune că loveşte doar infrastructura militară.

Generalul de brigadă Oleksii Hromov a declarat într-o conferinţă de presă joi că Rusia încearcă să lovească infrastructura militară, dar că folosirea vechilor rachete sovietice, care sunt mai puţin precise, duce la pierderi semnificative de vieţi civili, relatează Reuters, citat de hotnews.ro

Părerea acestuia este total contrară faţă de cea a politicienilor ucraineni care acuză Rusia că a lovit în mod deliberat civili pentru a semăna panică.

„Ţintele inamicului rămân facilităţi militare, infrastructură şi industrie critice, reţele de transport. În acelaşi timp, populaţia civilă suferă pierderi semnificative din cauza loviturilor (prea puţin precise)”, a spus Hromov.

„Pentru a efectua lovituri cu rachete, inamicul în mai mult de 50% (din cazuri) foloseşte rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Drept urmare, clădirile civile sunt lovite”.

Hromov a spus că 202 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creştere cu 120 faţă de prima jumătate a lunii, estimând că 68 de locuri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

Ministerul britanic al Apărării a spus în evaluarea de miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ţinte din apropiere.

„Inexactitatea Rusiei în desfăşurarea loviturilor cu rază lungă de acţiune a dus anterior la incidente cu victime civile în masă, inclusiv în gara Kramatorsk la 9 aprilie 2022″, a precizat ministerul apărării din Marea Britanie în informare recentă a serviciilor de informaţii.

Potrivit Ukrainska Pravda, ruşii scot armele şi echipamentele militare din depozitele din cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, cum ar fi regiunea Kaliningrad şi insula Sahalin.

Experiţii militari occidentali spun că consumul unor cantităţi mari de muniţie, în special de obuze, care sunt trase într-un ritm pe care aproape nicio armata din lume nu l-ar putea susţină mult timp.

Premierul britanic Boris Johnson, invocând evaluări ale serviciilor de informaţii, a indicat săptămâna trecută că Rusia va putea continua să lupte doar pentru „următoarele luni”. După aceea, „Rusia ar putea ajunge într-un punct în care nu mai există un progres notabil, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat el pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung într-un interviu.

Ruşii au transferat în regiunea Herson un grup de aproximativ 30 de tancuri T-62 vechi de cincizeci de ani.

La 26 mai, au existat rapoarte că în regiunea Zaporojie ocupanţii au staţionat grupul de tancuri T-62 învechite în Melitopol.

Potrivit informaţiilor britanice, faptul că Rusia transferă astfel de tancuri vechi pe fronturi poate fi un semn al penuriei de echipamente moderne, deoarece tancurile T-62 vor fi probabil deosebit de vulnerabile împotriva armelor antitanc.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și