Declarație ciudată a unui consilier al lui Vladimir Putin: „Nu suntem în război cu Ucraina, nu putem simți ură pentru ucrainenii de rând”

0 90

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei și unul dintre cei mai importanți consilieri din anturajul lui Vladimir Putin, Nikolai Patrușev, a declarat că țara sa nu este în război cu Ucraina, ci este vorba doar despre o încercare a Occidentului de a se folosi de poporul ucrainean împotriva Moscovei.

Potrivit acestuia, „evenimentele din Ucraina nu sunt un conflict între Moscova și Kiev”, ci mai degrabă ar fi „o confruntare militară între NATO – mai ales Statele Unite și Anglia – și Rusia”.

„Pentru că se tem de un conflict direct, șefii NATO îi duc pe unii dintre ucraineni la moarte sigură”, a declarat Nikolai Patrușev, potrivit Digi24.

El a mai spus că, prin operațiunea militară specială, Rusia „își eliberează regiunile de sub ocupație și trebuie să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a distruge poporul ucrainean frate”.

„Nu suntem în război cu Ucraina, pentru că, prin definiție, nu putem avea ură pentru ucrainenii de rând”, a mai spus Patrușev.

Potrivit oficialului, tradițiile și cultura din Rusia și Ucraina sunt extrem de similare, astfel că nu pot fi separate.

„Vă rog să rețineți că în Crimeea limba ucraineană este menținută ca una dintre limbile de stat. Centrele de cultură ucraineană, ansamblurile de cântec și dans ucrainean funcționează în continuare în multe orașe”, spune el.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata