Duma de Stat a votat înăsprirea pedepselor pentru „discreditarea” armatei ruse. Legea îi include acum și pe mercenarii Wagner

0 73

Deputații ruși din Duma de Stat  au votat joi, 2 martie, în favoarea unui proiect de lege care va transforma în infracțiune penală „discreditarea” oricărei persoane care luptă de partea Moscovei în războiul din Ucraina, nu doar a armatei ruse, informează The Moscow Times.

Legislația urmărește să extindă legile actuale care incriminează „discreditarea” forțelor armate ruse astfel încât să-i includă pe listă pe mercenarii care servesc în rândurile numărului tot mai mare de companii militare private din Rusia, cum ar fi Grupul Wagner.

Proiectul de lege a fost introdus în mod neașteptat de către deputații Dumei de Stat miercuri, sub forma unor amendamente la două proiecte de lege care nu au nicio legătură între ele și care trebuiau deja să fie votate în camera inferioară a parlamentului rus.

Dacă vor fi promulgate, amendamentele vor introduce pedepse de până la șapte ani de închisoare pentru „acte publice menite să discrediteze formațiunile, organizațiile sau persoanele voluntare” care ajută activitatea forțelor armate ruse.

De asemenea, amendamentele propuse măresc pedeapsa maximă pentru încălcarea legii existente împotriva răspândirii de informații „false” despre armată.

Cei care vor fi găsiți vinovați de „răspândirea de informații false” despre armată sau despre o formațiune militară „de voluntari” ar urma să facă până la cinci ani de închisoare, în loc de trei ani, prevăzuți de legea actuală.

Totodată, noua lege va crește amenda maximă de la 700.000 de ruble (aproximativ 9.250 de dolari) la 1,5 milioane de ruble (19.830 de dolari).

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata