Experți de top în politică externă cred că Rusia va deveni un stat eșuat sau se va destrăma până în 2033

0 50

Tot mai mulți experți în politică externă cred că Rusia va deveni un stat eșuat sau se va dezintegra până în 2033. În același timp, cei mai mulți se așteaptă ca China să încerce să preia Taiwanul prin forță brută în următorii ani.

Acest lucru este evidențiat de un nou sondaj în rândul experților cu privire la provocările următorului deceniu, realizat de think tank-ul Atlantic Council. 46% din 167 de experți în politică externă au răspuns că prăbușirea sau dezintegrarea Rusiei ar putea avea loc în următorii 10 ani.

De asemenea, răspunzând la o întrebare separată, 40% au indicat că Rusia s-ar putea prăbuși din cauza „revoluției, războiului civil sau dezintegrării politice”.

„Ucraina indică în mod clar posibilitatea unor probleme interne în Rusia și că războiul ca atare poate avea un efect de bumerang nu numai asupra guvernului rus, ci și asupra întregii țări”, a declarat Peter Engelke, director adjunct al Atlantic Council, care a participat la sondajul de dezvoltare.

Oficialii occidentali spun că invazia Ucrainei, care a început în urmă cu 11 luni, a slăbit foarte mult Rusia. În special, sancțiunile și controlul exporturilor au jucat un rol în acest sens. Economiștii sunt convinși că capacitățile de producție ale Rusiei se degradează treptat, ca urmare a măsurilor punitive, împingând țara înapoi cu câteva decenii.

Președintele rus Vladimir Putin a început să admită public că Moscova eșuează în Ucraina și că războiul va continua mult timp. SUA și aliații occidentali au promis că vor sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar. Toate părțile fac planuri ținând cont de faptul că războiul Rusiei împotriva Ucrainei va dura ani de zile.

Politicianul Leonid Gozman: Rusia a dispărut

Putin însuși crede probabil că misiunea sa este de a învinge SUA, de a stabili o nouă ordine mondială, în care Rusia va fi principalul actor etc. Dar el se înșeală. Misiunea lui este de a distruge Rusia. Și a reușit. Acum, el poate pleca în pace, scrie politicianul de opoziție Leonid Gozman într-un editorial din Novaia Gazeta Europa.

În realitate, acesta a fost singurul lucru pe care a reușit să îl obțină, nimic altceva. O economie în declin, înrăutățirea situației demografice, adâncirea înapoierii tehnologice, ipocrizia atotcuprinzătoare – acestea sunt realizările domniei lui Putin. Lista ar putea continua la nesfârșit, războiul și crimele în masă fiind apogeul realizărilor.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata