Fără prea multă grabă! Germania înaintează lent în aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruși

0 51

Germania face progrese lente în aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor şi instituţiilor din Rusia, potrivit cifrelor guvernamentale văzute de Reuters în weekend.

Germania a îngheţat active în valoare de aproximativ 5,25 miliarde de euro aparţinând oligarhilor sancţionaţi în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, potrivit ministerului german de Finanţe. Cifra era de 4,28 miliarde de euro în urmă cu şase luni.

Ministerul a împărtăşit aceste informaţii ca răspuns la o solicitare din partea deputatului german Christian Goerke.

„Din decembrie, au fost îngheţate doar 200 de milioane de euro din activele oligarhilor, iar timp de o jumătate de an, doar un miliard. Niciun oligarh nu şi-a raportat bunurile din decembrie”, a criticat Goerke.

Conform legii germane, ţintele sancţiunilor Uniunii Europene trebuie să-şi declare bunurile imediat, sub pedeapsa cu amendă sau până la un an de închisoare.

Opt oligarhi au raportat până acum Bundesbank 31 de poziţii de active, potrivit cifrelor guvernamentale. Valoarea este de aproximativ 577 de milioane de euro. Aceasta este distribuită între soldurile conturilor, deţinerile companiilor şi titlurile de valoare.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata