Fost comandant al trupelor SUA în Europa, despre situația din Belgorod: Precedă operațiunile majore

0 478

Generalul american în rezervă Mark Hertling, fost comandant al trupelor SUA în Europa, afirmă că evenimentele din regiunea rusă Belgorod pot preceda o serie de operațiuni ofensive majore ale armatei ucrainene.

În opinia generalului Hertling, am putea asista la mai multe evenimente surpriză de acest tip în viitorul apropiat, al căror obiectiv este de a induce în eroare inamicul asupra locului luat în calcul pentru atacul principal.

O astfel de acțiune durează „suficient de mult pentru a îndeplini obiectivul”, după care forțele destabilizatoare se retrag rapid, subliniază Mark Hertling.

Regimul Putin se confruntă de luni cu o insurecție în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

„A venit timpul să punem capăt dictaturii Kremlinului”, a declarat un membru al Legiunii de Eliberare a Rusiei, care revendică acțiunile din Belgorod împreună cu Corpul Voluntarilor Ruși.

Kremlinul acuză Kievul că s-a afla în spatele unei incursiuni pentru a „distrage atenția” de la bătălia de la Bahmut, însă Administrația Prezidențială a Ucrainei neagă această acuzație. Conducerea de la Kiev afirmă că urmărește „cu interes” evenimentele tulburi din Belgorod și le pune pe seama unei revolte armate față de „regimul terorist” din Rusia.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata