Grupul Wagner anunță că a cucerit orașul Soledar dar ucrainenii susțin contrariul. Unde s-a pozat Bucătarul lui Putin

0 136

O nouă zi a războiului din Ucraina, iar situația orașului Soledar din estul țării este tot incertă. Rușii pretind că au cucerit orașul – însuși șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin a anunțat acest lucru, publicând o poză în care dă de înțeles că se află la fața locului. De partea cealaltă însă, un reporter ucrainean care afirmă că se află în Soledar susține că în oraș se dau lupte grele în continuare și că situația nu este tranșată.

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, a anunțat pe platforma VKontakte, imediat după miezul nopții, că „unitățile Wagner au luat sub control întregul teritoriu al Soledarului. În centru orașului s-a format o «căldare» în care au loc lupte. Numărul prizonierilor va fi anunțat mâine”, se arată pe VKontakte, unde Progojin a pus și o poză în care apare alături de soldații săi în ceea ce pare a fi un tunel dintr-o mină de sare din Soledar. El a precizat încă o dată că „doar luptătorii grupului Wagner” au luat parte la cucerirea orașului.

wagner prigojin soledar

Tot pe rețelele sociale a apărut o filmare în care doi soldați Wagner spun că se află în fața clădiri administrației din centrul Soledarului.

Pe de altă parte însă, un reporter ucrainean care afirmă că relatează din Soledar, Yuri Butusov, spune că orașul nu a căzut complet și că încă se dau lupte grele. El susține că rușii dezinformează când spun că au cucerit orașul.

„Trupele noastre fac tot ce pot, iar în unele locuri fac imposibilul. Câțiva soldați din Brigada 46 Aeropurtată s-au ales cu degerături, unuia dintre ei îi vor fi amputate zece degete mâine, după multe zile de luptă în frig, și vor rămâne pe poziții până la sfârșit. (…) Comandanții noștri acordă o mare atenție acestei zone. (…) Nu toată lumea este bine, dar vom vorbi mai târziu despre asta. Acum e important că avem destulă putere de luptă și oportunități să acționăm în acird cu situația din teren”, a scris Yuri Butusov pe Facebook.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata