Înainte de vizita lui Putin, rușii „redenumesc” orașul Volgograd în Stalingrad

0 445

Înainte de vizita  lui Vladimir Putin la Volgograd, indicatoarele rutiere de la toate intrările principale din oraș au fost înlocuite temporar cu indicatoarele „Stalingrad”, informează agenția rusă de presă Interfax. Administrația locală a transmis că indicatoarele rutiere „au fost înlocuite temporar cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la victoria în bătălia de la Stalingrad”.

În 2013, Duma orașului Volgograd a decis să redenumească localitatea în Stalingrad timp de zece zile pe an, inclusiv 2 februarie, ziua încheierii bătăliei de la Stalingrad.

Astfel, zilele aniversării victoriei în bătălia de la Stalingrad din 1-2 februarie vor deveni zile libere în regiunea Volgograd. În regiune sunt programate aproximativ 250 de evenimente, cu participarea soldaților, a veteranilor, a locuitorilor și a turiștilor. Evenimentele principale vor avea loc pe 2 februarie la Volgograd, unde va avea loc o paradă militară și un foc de artificii.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că președintele Vladimir Putin va vizita Volgograd în această săptămână. Potrivit presei locale, la festivități mai sunt așteptați șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin și liderul din Cecenia, Ramzan Kadîrov.

Bătălia de la Stalingrad, care a durat între 17 iulie 1942 și 2 februarie 1943, a marcat începutul unui punct de cotitură radical în Al Doilea Război Mondial pe Frontul de Răsărit. Peste 2,1 milioane de oameni au luat parte la bătălie. În 1961, orașul a fost rebotezat Volgograd, ca parte a programului de destalinizare a președintelui URSS Nikita Hrușciov.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata