Înarmarea Moldovei ar însemna escaladarea conflictulului înghețat din Transnistria? Reacția lui Igor Grosu

0 63

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, afirmă că declarațiile bașkanul Găgăuziei, care a spus că „înarmarea Moldovei ar însemna să se încălzească conflictul înghețat Transnistria” sunt speculații alimentate de Rusia.

„Sunt exponenții Federației Ruse care încearcă să speculeze, încearcă să capitalizeze, da, chiar să capitalizeze prin nenorocirea ucrainenilor, pentru că atunci când îi întrebi în public care este opinia dumneavoastră vizavi de ce se întâmplă în Ucraina, dați o apreciere, spuneți ce e acolo, noi spunem că este un război, iar ei că e agresiune”, a declarat șeful legislativului.

De asemenea, el menționează că sunt exponenții Kremlinului, care au fost alimentați 30 de ani de zile ideologic, financiar și logistic.

„Și acum continuă să promoveze agenda Federației Ruse. Ipocrizia lor e atât de mare încât atunci când da, ați văzut, era vorba de câteva unități blindate care au fost furnizate Armatei Naționale și un cuvânt, chiar și această persoană pe care ați menționat-o dumneavoastră, un cuvânt nu am auzit despre armata rusă care se află ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, un cuvânt nu am auzit despre depozitul de muniții de la Cobasna, care reprezintă un pericol enorm, e cel mai mare din Europa, cu muniții pe timpul, am impresia, celui de-Al Doilea Război Mondial, o parte va trebui să fie utilizată pe loc, nu mai poate fi transportată”, adaugă el.

Când o armată străină se află pe teritoriul tău, când munițiile sunt, care prezintă pericol direct la adresa securității Republicii Moldova, iată aici nu vedem o atitudine și o poziție politică, civică a acestor exponenți, a mai declarat Igor Grosu.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata