Joe Biden, vizită surpriză la Kiev: „Putin a crezut că poate rezista mai mult decât noi. S-a înșelat”

0 89

Președintele american Joe Biden a ajuns la Kiev – prima lui vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse din în urmă cu aproape un an.

„Lumea democratică” trebuie „să câștige această luptă istorică”

În conferința de presă comună liderul de la Kiev le-a mai spus reporterilor că negocierile de astăzi cu Joe Biden au fost „fructuoase” și „foarte cruciale”.

„Sperăm ca acest an 2023 să devină un an al victoriei”, a spus Zelenski. El a mai precizat că va continua să facă tot posibilul pentru a se asigura că lumea democratică „câștigă în această luptă istorică”.

Ucraina se confruntă cu o perioadă foarte dificilă, a mai subliniat președintele ucrainean, dar va face „realizări istorice” cu ajutorul SUA și al restului lumii, a adăugat acesta, citat de Sky News.

”Este cea mai importantă vizită din întreaga istorie a relațiilor dintre SUA și Ucraina”, a mai spus Zelenski, adăugând că „subliniază rezultatele pe care le-am obținut deja”. El adaugă că rezultatele acestei vizite se vor vedea cu siguranță și vor avea o reflecție asupra câmpului de luptă. Decizia SUA de a oferi tancuri Abrams Ucrainei la începutul lunii ianuarie a contribuit deja la întărirea apărării Ucrainei, spune Zelenski.

Înaintea de conferința de presă, Joe Biden a discutat cu Volodimir Zelenski, lăudând cetățenii Ucrainei pentru luptele lor „eroice”, în ciuda lipsei de experiență militară, scrie BBC.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata