Jurnalul unui rus care ținea evidența soldaților din Vuhledar: „Ziua întâi- o sută de soldați au plecat, s-au întors 16”

0 326

Armata ucraineană a publicat marți fotografia unui jurnal în care un ofițer rus își nota numărul camarazilor trimiși să lupte și numărul celor care se mai întorceau. Potrivit ministerului ucrainean al Apărării, jurnalul a fost capturat în regiunea Vuhledar.

Potrivit fotografiei publicate de armata ucraineană, în jurnal sunt notate patru zile în care rușii au pierdut aproape 400 de soldați: „1 martie: 100 de soldați au întreprins un asalt; au ramas 16. 3 martie: din 116 soldați au rămas 23. 4 martie: din 103 soldați au rămas 15. 5 martie: din 115 soldați au rămas 3.

Vuhledar este una dintre localitățile aflate pe linia frontului din Donbas, unde rușii au pierdut un număr mare de soldați potrivit rapoartelor din zonă.

Pe frontul de la Vuhledar, Rusia a pierdut efectivele unei întregi brigăzi: este vorba, mai exact, despre brigada 155 infanterie marină, alcătuită din militari de elită ai trupelor lui Putin. Este deja a treia oară când rușii pierd această unitate pe frontul din Ucraina, care a mai fost refăcută de două ori de la zero, după luptele de la Bucha și din Donbas.

La Vuhledar, rușii au pierdut în ultimele săptămâni sute de vehicule și zeci de tancuri, inclusiv zeci de blindate într-o singură zi.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata