Kievul confirmă că efectivele Wagner au început retragerea din Bahmut. Situația din oraș

0 143

Guvernul ucrainean a confirmat joi că unităţi ale grupului de mercenari Wagner au început să fie retrase și au fost înlocuite de trupe regulate ruse în suburbiile oraşului Bahmut (est), relatează EFE., preluat de Agerpres.

În suburbiile Bahmut, inamicul a înlocuit unităţile Wagner cu unităţi ale armatei regulate”, a anunțat ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, adăugând că totuși ‘wagnerii’ (‘wagnerovţî’) continuă să fie prezenţi în interiorul acestui oraş din estul Ucrainei, devastat de lupte grele în ultimele opt luni.

Șeful companiei militare private ruseşti Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat joi că a început transferul poziţiilor către armata rusă.

Maliar a precizat că „trupele noastre controlează periferia oraşului în partea de sud-vest a cartierului Samoliot” (‘Avionul’) – unul dintre cartierele în care forţele ucrainene au opus o rezistenţă acerbă.

Forţele ruse încearcă să oprească – cu ajutorul artileriei – înaintarea trupelor ucrainene pe flancuri la Bahmut, unde armata ucraineană i-a făcut pe ruşi să se retragă câţiva kilometri în ultimele zile.

Inamicul desfăşoară unităţi suplimentare pentru întărirea flancurilor”, a mai spus Maliar, care  anterior evocase posibilitatea ca trupele ruse, care controlează complet sau aproape integral oraşul Bahmut, să fie expuse tirurilor ucrainene din jurul acestuia.

Viceministrul ucrainean al apărării a comunicat de asemenea despre atacuri ruseşti respinse de forţele ucrainene în zona localităţilor estice Avdiivka şi Mariinka.

Maliar a mai spus că se duc „lupte” grele la Kupiansk, unde ruşii „au suferit pierderi” în „încercarea de a captura un cap de pod pentru a avansa”.

Atacuri cu drone în Crimeea

Rusia a transmis joi că a respins un nou atac asupra portului Sevastopol din peninsula anexată Crimeea, principala bază a Flotei din Marea Neagră, potrivit EFE.

În cursul nopţii, armata noastră a respins un alt atac cu drone asupra Sevastopol’, a scris pe contul său din Telegram şeful entităţii federale Sevastopol, Mihail Razvojaiev.

În zona Kacea, forţele Flotei din Marea Neagră au doborât două aparate fără pilot cu arme de calibru mic, în timp ce alte câteva drone au fost anihilate prin metode de „război radio-electronic”.

Potrivit lui Razvojaiev, niciun obiectiv din oraş nu a fost avariat.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata