Kremlinul acuză Chișinăul că ”nu este gata de un dialog prietenos și de relații reciproc avantajoase cu Moscova”

0 100

Chișinăul nu este gata de un dialog prietenos și de relații reciproc avantajoase cu Moscova. Declarația a fost făcută de către vice-ministrul rus de Externe, Mihail Galuzin pentru presa rusă. 

Noi, în continuare, suntem gata de relații reciproc avantajoase, de bună vecinătate și constructive cu Republica Moldova. Acum, din păcate, nu vedem semne de disponibilitate a Guvernuluide la Chișinău de a îmbunătăți relațiile cu Rusia (…) Chișinăul a întrerupt toate canalele de comunicare și continuă să susțină politica ostilă a Occidentului. În același timp, autoritățile moldovenești ne acuză fără temei că ne amestecăm în treburile interne ale țării”, a declarat oficialul rus.

Galuzin a precizat că ”Moscova condamnă decizia Chișinăului de a interzice presa rusă și de persecuta politicienii și activiștii care promovează îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă”.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat, deocamdată, declarațiile oficialului rus.

Recent, Chișinăul a declarat persona non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei, în contextul în care, după refuzul de intrare în Republica Moldova al liderului din Tatarstan, Rustam Minnihanov, doi angajați ai Ambasadei au manifestat comportament necorespunzător față de polițiștii de frontieră.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata