„Lupii nopții”, motocicliștii ultranaționaliști prieteni cu Vladimir Putin, au plecat într-un „raliu patriotic” de la Moscova spre Berlin

0 139

Sute de rockeri loiali Kremlinului, care circulă pe motoare inscripționate cu litera Z, simbolul invaziei Ucrainei, poartă veste de piele şi flutură steaguri rusești, au plecat sâmbătă, 29 aprilie, de la Moscova spre Berlin, Germania, punctul terminus al „raliului patriotic”. Marșul trece prin estul Ucrainei şi se încheie pe 9 mai, de Ziua Victoriei, relatează Bild și The Moscow Times.

Motocicliştii ultranaţionalişti ruşi care îi admiră pe președintele Vladimir Putin au fluturat steaguri ruseşti şi sovietice. De altfel, în urmă cu 3 ani, liderul de la Kremlin a participat alături de ei, pe motor, la un „raliu patriotic”.

„Războiul nu va opri primăvara. Acesta este principalul mesaj”, a declarat, înainte de start, Aleksandr Zaldastanov, 60 de ani, liderul şi fondatorul clubului de motocicliști „Lupii nopții”. „În pofida tuturor dificultăţilor cu care se confruntă Rusia, aspiraţia noastră la victorie este eternă”, a dat el asigurări.

Raliul, intitulat „Drumul spre Victorie”, a reluat sloganul tradiţional al ofensivei ruse în Ucraina, „Noi nu-i lăsăm pe-ai noştri baltă”.

Potrivit organizatorilor, motocicliştii urmează să treacă la 1 mai prin Volgograd, fostul Stalingrad, teatrul unei bătălii sângeroase între trupele sovietice şi germane naziste în 1942-1943, care a marcat un moment de cotitură în Al Doilea Război Mondial, către victoria URSS şi a aliaţilor săi de atunci.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata