MAEIE, după ce Zaharova declara că la Chișinău se lucrează pentru Occident: Promovăm pacea și stabilitatea în lume

0 59

Chișinăul reacționează după ce Maria Zaharova spunea că puterea de la Chișinău distruge Moldova, sub influența Occidentului. Ministerul de Externe notează că autoritățile lucrează pentru a asigura pacea și stabilitatea.

MAEIE condamnă vehement noile comentariile făcute de oficiala de la Moscova. Diplomația noastră le califică drept „neadevărate” și „fără temei”.

„Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri. Din prima zi a războiului am condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri şi suferință în ţara vecină, în regiune şi pe întreg continentul european. Ca membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume. Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare”, transmite Ministerul.

Conform declarației Mariei Zaharova, SUA aduce la putere politicieni pe care îi plătește. Ea mai afirmă că astfel Casa Albă încearcă să creeze „perimetru de instabilitate” în jurul Rusiei.

Marți, în spațiul public au apărut și declarațiile similare ale adjunctului de la Ministerul de Externe de la Moscova. El spunea că SUA creează în Moldova și Georgia tensiuni geopolitice și că țările menționate sunt „vecine” cu Federația Rusă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata