Maia Sandu, despre condamnarea definitivă a lui Ilan Șor: Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului

0 95

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o reacție joi seara, 13 aprilie curent, la decizia de condamnare a Curții de Apel a fugarului Ilan Șor. „Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului”, a scris șefa statului la ea pe contul de Facebook.

Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni – ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei. Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că în 2017 Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la o pedeapsă mai mică – 7,5 ani de închisoare. A fost găsit vinovat că a spălat 5 miliarde de dolari ai Băncii de Economii pe care o administra prin zone off-shore. El a pledat nevinovat.

Ilan Șor a fugit din țară în 2019, în perioada în care a fugit și Vladimir Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, care a cedat puterea în favoarea coaliției PSRM+Blocul ACUM (PAS și Platforma DA). Pentru asta riscă încă 2 ani de închisoare.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata