Mercenarii Wagner lansează amenințări: „Vom fi obligați să venim în Piața Roșie”. Ce i-a nemulțumit

0 358

Deputatul rus Viktor Sobolev, locotenent general și membru al Comitetului de Apărare din Duma de Stat, a stârnit furia mercenarilor Wagner după ce a vorbit despre interzicerea acestora.

Sobolev, un veteran al armatei ruse, a descris compania militară privată Wagner drept o „grupare armată ilegală”, deoarece nu este clar unde este înregistrată și ce misiuni desfășoară. El a mai propus o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru orice soldat care părăsește armata rusă și se alătură Wagner.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a răspuns acestei inițiative invitându-l pe Viktor Sobolev să participe la războiul din Ucraina.

Sobolev a continuat duelul verbal de la distanță insistând asupra „bogatei” sale cariere militare, referindu-se mai ales la operațiuni de distrugere a teroriștilor. Deputatul rus s-a pronunțat totodată asupra instituirii unui monopol de stat asupra armatei.

Declarațiile lui Sobolev i-au înfuriat pe mercenarii Wagner, unii dintre ei amenințând cu o descindere în Piața Roșie din Moscova.

„Vrem să-i transmitem deputatului Sobolev că dacă vei continua să te amesteci în toate și țara va pierde războiul din cauza unora (…) ca tine, atunci vom fi obligați să venim în Piața Roșie să ne protejăm poporul, atât de tine, cât și de unii (…) ca tine”, au declarat trei mercenari într-un filmuleț plin de insulte.

Amenințarea cu o descindere a mercenarilor în Piața Roșie era inimaginabilă acum câteva luni în Rusia, ceea ce ridică semne de întrebare dacă Vladimir Putin mai este capabil să-și gestioneze țara.

Această amenințare survine pe fondul mai multor luni de tensiuni între Evgheni Prigojin și conducerea militară de la Moscova.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata