Militari ucraineni acuzați de trădare, după ce au divulgat informații care au ajutat Rusia

0 462

Mai mulți militari ucraineni au fost acuzați de trădare pentru că au divulgat informații, în timpul unei misiuni neautorizate. În consecință, acest lucru a permis Rusiei să atace un aerodrom militar, potrivit unui anunț, făcut joi, de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Conform unui comunicat al SBU, militarii au încercat, „fără să fie în coordonare cu autoritățile competente ale statului”, să sechestreze un avion rusesc, în luna iulie a anului trecut, după ce pilotul său a declarat că va dezerta, scrie Reuters.

În timpul „operațiunii speciale”, aceștia au dezvăluit detalii despre locația personalului și aeronavelor forțelor aeriene ucrainene, lucru care au făcut posibil ca Rusia să efectueze o lovitură cu rachete, cu succes, asupra aerodromului Kanatove din centrul Ucrainei, se arată în comunicat.

Consecințele misiunii neautorizate

Un comandant ucrainean a fost ucis, în timp ce alți 17 membri ai personalului au fost răniți. Două avioane de luptă au fost distruse, iar pista de aterizare, clădirile și echipamentele au suferit daune semnificative, se mai precizează în comunicatul postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei nu au menționat însă câți militari au fost implicați și nici nu i-a identificat, însă au anunțat că aceștia sunt acuzați de trădare și abuz de funcție.

Conform anchetei, lovitura (aeriană) a fost cauzată de acțiunile arbitrare ale unor militari care au decis să… sechestreze un avion al Forțelor Aerospațiale Ruse, al cărui pilot ar fi fost de acord cu o ofertă de a dezerta în UcrainaAceste acțiuni ale militarilor care au acționat pe cont propriu, au dus la consecințe grave și anume moartea și rănirea apărătorilor Ucrainei și au afectat capacitățile de apărare ale țării, necesită o evaluare juridică adecvată””, scrie în comunicat.

Oficialii ruși nu a comentat în niciun fel declarația făcută de SBU.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata