Ministrul ucrainean al apărării: Contraofensiva, pregătită pe mai multe direcţii. Când ar putea avea loc în aprilie-mai

0 63

Statul Major ucrainean plănuieşte o contraofensivă pe mai multe direcţii, dar totul depinde de condiţiile meteorologice, a declarat miercuri ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu acordat postului de radio eston Err.ee, în care a indicat că armata aşteaptă „momentul potrivit”, conform publicaţiei Ukrainska Pravda.

În opinia sa, Ucraina ar putea să-şi înceapă contraofensiva „în aprilie-mai”.

Întrebat când vor putea fi văzute tancurile germane Leopard pe câmpul de luptă, Reznikov a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în timpul contraofensivei.

„Totul depinde de condiţiile meteorologice. Primăvara avem un teren foarte umed. Putem utiliza doar vehicule cu şenile. Cred că le veţi putea vedea în aprilie sau mai”, a afirmat ministrul ucrainean.

În ceea ce priveşte contraofensiva ucraineană, Oleksii Reznikov consideră că lumea va vedea încă din acest an o „schimbare pozitivă pentru Ucraina”.

„Sunt încrezător că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, aşa cum am făcut la Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov, Herson. Toate acestea vor continua”, a declarat ministrul ucrainean al apărării.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata