Moartea suspectă a unui general rus la Moscova. Vladimir Makarov fusese implicat în urmărirea opozanților lui Putin

0 520

În dimineața zilei de 13 februarie, cadavrul generalului Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, fostul șef adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Extremismului a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, a fost găsit într-o casă privată din satul Golikovo, regiunea Moscova.

Cea care a făcut descoperirea macabră este soția unui oficial de securitate. Un pistol zăcea lângă general, potrivit altor surse, o carabină Berkut-2M. Femeia și-a sunat fiul și i-a povestit ce s-a întâmplat, iar acesta a chemat o ambulanță.

Medicii sosiți au declarat moartea: o rană la cap nu lăsa nicio șansă de salvare. Potrivit canalului Telegram „VChK-OGPU”, Makarov este cunoscut pentru implicarea sa în activitatea așa-numitului „Centr E”, care a „vânat” opozanți și jurnaliştii care criticau regimul lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, recent, serviciul a încetat să mai intereseze Kremlinul, iar Putin l-a demis pe Makarov.

Apropiații oficialului de securitate spun că, după demitere, Makarov a căzut într-o depresie cruntă, pentru că „nu știa ce să facă de acum încolo”. Familia generalului este interogată de serviciile speciale ale Federației Ruse.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata