Motivul pentru care tranzitul de gaze rusești către Europa, prin Ucraina, a scăzut într-o săptămână cu 16 la sută

0 50

Tranzitul de gaze ruseşti către Europa prin Ucraina a fost cu aproximativ 16% mai scăzut în ultima săptămână faţă de nivelurile anterioare, pe fondul vremii blânde din Europa, a declarat marţi o sursă familiarizată cu datele, iar regiunea rămâne bine aprovizionată cu gaze din alte surse, transmite Reuters.

Gigantul grup Gazprom a declarat că livrările zilnice de gaze ruseşti prin punctul de intrare Sudzha, prin Ucraina către Europa, au fost la 35,5 milioane de metri cubi (mcm) în ultimele cinci zile, în scădere de la peste 40 de milioane de metri cubi în Europa în ultimele luni.

Gazprom nu a răspuns la o solicitare de comentarii despre motivul scăderii volumelor.

Sursa, vorbind sub rezerva anonimatului, a spus că volumele mai scăzute ale livrărilor au reflectat probabil temperaturile ridicate record pentru iarnă observate în mare parte din Europa în noul an.

Sute de centre au înregistrat noi recorduri de temperatură în ultimele zile, din Elveţia până în Polonia şi până în Ungaria, care a înregistrat cel mai cald ajun al Crăciunului la Budapesta, temperaturile urcând la 18,9 grade Celsius pe 1 ianuarie.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata