Natalia Gavrilița la Bruxelles: Moldova se confruntă în continuare cu elementele unui război hibrid

0 49

Republica Moldova se confruntă în continuare cu elementele unui război hibrid, anul trecut fiind înregistrate sute de atacuri cibernetice. Propaganda și dezinformarea sunt alte amenințări cu care se luptă Chișinăul. Declarația în acest sens a fost făcută de șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, la Bruxelles, în cadrul unei discuții cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Natalia Gavrilița a evidențiat măsurile luate de Guvern pentru a diminua impactul crizelor suprapuse asupra securității naționale și bunăstării cetățenilor, inclusiv prin oferirea compensațiilor în factură pentru energie. De asemenea, prim-ministra a vorbit despre eforturile de relansare economică inițiate de executiv în comun cu antreprenorii și partenerii de dezvoltare.

Președintele Consiliului European a apreciat voința de integrare europeană a Republicii Moldova și buna cooperare cu Ucraina. Charles Michel a declarat că, în pofida  resurselor limitate ale țării, deschiderea și solidaritatea Republicii Moldova față de Ucraina și cetățenii ei este de admirat.

Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre organizarea în Republica  Moldova a reuniunii Comunității Politice Europene, agenda evenimentului și nivelul de pregătire al acestuia.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata