„Nu putem câștiga, noua mobilizare va înrăutăți lucrurile”. Igor Ghirkin și-a pierdut încrederea în tactica lui Putin

0 743

Chiar dacă va fi un nou val de mobilizare în Rusia, acesta nu va ajuta la câștigarea războiului împotriva Ucrainei, unde Federația Rusă a pierdut deja. Această declarație a fost făcută de fostul ofițer FSB, criminalul de război Igor Ghirkin Strelkov, într-un interviu pe 14 februarie.

Strelkov a acuzat autoritățile ruse de corupție, menționând că un nou val de mobilizare nu va ajuta la schimbarea cursului războiului. În ciuda acestui fapt, a asigurat el, va exista un nou set de „carne de tun”, deoarece Rusia suferă pierderi colosale pe fronturile ucrainene.

„În această situație, este imposibil să se desfășoare o mobilizare normală. Următoarea mobilizare nu poate decât să înrăutățească brusc situația. Dar totuși, mobilizarea va fi, pentru că lupta va continua, pierderile vor fi suportabile și tot va fi nevoie de oameni. Pierderile sunt mari, de fapt”, a spus criminalul de război.

El a exclus posibilitatea unui acord de pace în stil Minsk cu Kievul. „Nu cred că vor exista alte acorduri ca la Minsk atâta timp cât vom pierde acest război. Și îl pierdem acum… Trebuie să spunem asta sincer. Am câștigat la început, (…) dar acum îl pierdem, ne retragem”, a spus Strelkov.

Capturarea orașului Bahmut în acest sens nu va schimba nimic, a asigurat el.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata