Numire controversată la vârful armatei ruse. Valeri Gherasimov, criticat pentru eșecurile pe front, îi ia locul ”Generalului Armageddon”

0 82

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, l-a numit miercuri, 11 ianuarie, pe şeful Statului Major General, generalul Valeri Gherasimov, la comanda campaniei militare a Rusiei din Ucraina, în cea mai recentă remaniere a conducerii militare a Moscovei, relatează Reuters.

Şoigu l-a numit pe Gherasimov în funcţia de comandant al grupului de forţe combinate pentru ”operaţiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat.

Nu mai târziu de octombrie anul trecut, Rusia îl promovase pe Serghei Surovikin, supranumit ”generalul Armageddon” de către presa rusă pentru reputaţia sa de militar necruţător, în funcţia de comandant principal al operaţiunilor de luptă din Ucraina, după o serie de contraofensive ucrainene care au schimbat cursul conflictului.

Surovikin va rămâne adjunct al lui Gherasimov, a precizat Ministerul Apărării.

Ministerul spune că aceste schimbări au fost făcute pentru a creşte eficienţa gestionării operaţiunilor militare din Ucraina, după mai bine de 10 luni de campanie.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata