NYT: La șapte minute de rachetele lui Putin. Soldații americani care se antrenează în România transmit un avertisment puternic Moscovei

0 739

Trupele americane își intensifică exercițiile militare în zona de coastă a României, unele dintre ele antrenându-se împreună cu soldații români. Amplasarea Diviziei 101 Aeropurtate a armatei SUA pe teritoriul României este percepută ca un exemplu de descurajare îndreptată împotriva Rusiei într-o perioadă în care americanii nu mai sunt la fel de dornici să se implice direct în conflictele din țările străine, relatează The New York Times.

Soldații americani, care aparțin Diviziei 101 Aeropurtate, se antrenează, mănâncă și dorm la 30 de km de Constanța, în baza militară Mihail Kogălniceanu, la doar șapte minute distanță de rachetele rusești defășurate în Crimeea.

Divizia 101 Aeropurtată, cunoscută și sub numele de „Screaming Eagles” („Vulturii care țipă”), unitate de elită a armatei SUA, este una dintre cele mai utilizate și cunoscute dintre diviziile de infanterie ușoară ale americanilor, care acționează în mai multe zone ale lumii, începând din Al Doilea Război Mondial și pâna în prezent, de exemplu în conflictul din Afganistan, unde SUA s-a implicat direct.

Acestei divizii americane i s-a ordonat sa aducă în România 4.000 de soldați și comandanți la doar câteva saptămâni după invazia Rusiei în Ucraina. Înainte de acest moment, baza militară servea drept avanpost de antrenament al trupelor NATO, având câteva sute de soldați americani, aceștia folosind-o mai degrabă ca pe un punct de oprire pentru soldații care plecau spre sau veneau din Afganistan.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata