Pagubele uriașe ale armatei ruse pe frontul din Ucraina. Impasul în care se află Moscova, câte tancuri a pierdut în război

0 107

Rusia a pierdut în războiul din Ucraina peste 10.000 de unități de echipament militar, inclusiv 1.950 de tancuri, se arată într-o analiză a portalui Oryx. Pierderile pe câmpul de luptă și sancțiunile occidentale au lăsat armata rusă într-o stare de declin.

Cu toate acestea, Moscova va avea în continuare suficientă putere pentru a prelungi războiul din Ucraina , potrivit unei noi analize independente, citate de CNN.

Raportul Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale arată un număr mare de pierderi militare rusești – aproape 10.000 de unități de echipamente, cum ar fi tancuri, camioane, piese de artilerie și drone.

Calitatea armatei ruse în ceea ce privește echipamentele avansate va scădea probabil, cel puțin pe termen scurt”, se arată în raportul CSIS.

Se observă că pierderile rusești ale principalelor tancuri de luptă, în special cele moderne, au fost grave. Numărul estimat este de 1.950 de tancuri distruse, avariate grav sau capturate. Rusia a pierdut, pe lângă sutele de tancuri T-72 și T-80, și câteva zeci de T-90, cele mai moderne tancuri din dotarea Armatei sale.

Numărul pagubelor ar putea fi mult mai mare

Totuși, analiza pierderilor făcută de Oryx reprezintă o estimare minimă, crede expertul militar israelian David Sharp. Acesta a ajuns la concluzia că numărul acestora ar putea fi cu 20-30% mai mari, întrucât analiza se bazează doar pe documentarea foto-video a echipamentelor distruse.

Pierderile reale sunt, desigur, mai mari. Nu totul este surprins pe video, nu totul este surprins într-o fotografie. Mai mult, ceva poate scăpa chiar și atenției autorilor proiectului. Putem spune că estimarea minimală este cu câteva zeci de procente mai mare decât cea care se află pe site-ul Oryx. Și dacă vorbim de tancuri rusești, pierderile sunt estimate de Oryx în jurul cifrei de 1.950. Realist, cred ca sunt cu 20-30% mai multe pierderi”, spune el.

Oficialii occidentali au remarcat și presiunea asupra flotei de tancuri rusești .

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata