„Paralela 38”, noua strategie a lui Putin pentru Ucraina? Despre ce este vorba

0 788

Dictatorul rus urmărește împărțirea Ucrainei după scenariul coreean „Paralela 38”, crede istoricul rus Dmitri Cernizevski, citat de publicația ucraineană Dialog.ua.

Kremlinul are o nouă retorică despre conflictul din Ucraina. Recent, liderul de la Kremlin a susținut că ar fi început un război pentru a-i pune capăt agresiunii din Donbas.

„Ce rost are noua strategie a lui Putin de a impune pacea? O întorsătură foarte interesantă, desigur. Moscova este în derivă, pierzând treptat teren. Toate obiectivele s-au schimbat din nou. Acum luptă doar pentru a face pace“, a spus Cernîşevski.

Istoricul crede că Putin și-a dat seama de înfrângere încă din primăvara anului 2022, când a fost văzut la Parada de Ziua Victoriei de la Moscova sub o pătură. În același timp, o campanie puternică a început prin agenții de influență occidentali ai Rusiei pentru a forța Ucraina să capituleze.

„Când nu s-a întâmplat nimic, Kremlinul a anunțat anexarea a 4 regiuni. De ce s-a făcut acest lucru, experții ridică din umeri. Nimeni nu a făcut asta vreodată, acesta este un fapt lipsit de sens care nu face decât să înrăutățească poziția Kremlinului în negocieri. Niște decizii convulsive. Și iată – cea mai recentă schimbare de strategie: „Luptăm pentru pace”. Kremlinul înțelege deja că nu există altă cale, este urgent să căutăm o ieșire. Au intrat în joc sancțiunile asupra petrolului, bugetul explodează… Nu sunt suficienți bani. Dar ce propune el? De data aceasta, un alt politician controversat a prezentat schița condițiilor – fostul lider ucrainean Medvedciuk, cumătrul lui Putin… Într-un articol, care, destul de evident, i-a fost scris de administrația prezidențială rusă, Medvedciuk a prezentat ideea împărțirii Ucrainei“, a spus istoricul rus.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata