Duma de Stat aprobă pedepsirea cu ani grei de închisoare a criticilor aduse mercenarilor care luptă pentru ruși

0 44

Deputații ruși au adoptat marți, 14 martie, o lege care introduce pedepse penale aspre pentru „discreditarea” și răspândirea de informații „false” despre orice fel de grupuri armate care luptă pentru Rusia în Ucraina, nu doar despre forțele armatei ruse, informează The Moscow Times.

Autoritățile ruse au interzis prin lege „discreditarea” și răspândirea „deliberat” de informații „false” despre armata rusă la scurt timp după ce Moscova a invadat Ucraina, în februarie anul trecut. Măsura a redus la tăcere aproape toate poziționările și declarațiile antirăzboi și a știrilor care intră în conflict cu narativul despre „operațiunea militară specială” prezentat de Kremlin.

Noua legislație va transforma în infracțiune penală, pedepsită cu ani grei de închisoare, criticile aduse la nivel public sau răspândirea așa-numitelor „informații false” despre forțele de „voluntari” care luptă pentru Rusia, inclusviv despre unitățile private de mercenari, cum ar fi Grupul Wagner, condus de Evgheni Prigojin.

„Toţi cei care astăzi îşi riscă viaţa pentru a asigura securitatea ţării şi a cetăţenilor sunt protejaţi de provocări şi de minciuni” prin acest proiect de lege, a afirmat preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, la scurt timp după votul de marți.

Odată ce noua lege va fi adoptată, încălcarea ei va fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare sau cu o amendă de până la 300.000 de ruble (3.985 de dolari) pentru „acțiuni publice” care vizează „discreditarea… formațiunilor de voluntari, organizațiilor sau persoanelor” care ajută armata rusă, dacă acțiunea respectivă a fost comisă în decurs de un an de la prima infracțiune.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata