Premierul Georgiei îl acuză pe Zelenski de imixtiune în politica internă. Acesta le mulţumise protestatarilor cu drapele ucrainene

0 57

Premierul georgian Irakli Garibaşvili l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei prin comentariile sale despre protestele desfăşurate la Tbilisi, o acuzaţie dezminţită în termeni categorici de Kiev, informează Agerpres.

În timpul protestelor faţă de proiectul de lege privind „agenţii străini”, Zelenski le-a mulţumit demonstranţilor georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei şi le-a urat „succes democratic”. „Când o persoană care este în război (…) răspunde acţiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple şi aici ceva, o schimbare”, a spus premierul Garibaşvili într-un interviu televizat duminică seară, referindu-se la Zelenski.

Potrivit premierului georgian, preşedintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia. În replică, ministerul de Externe de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibaşvili că repetă „propaganda rusească”.

„Respingem categoric aceste acuzaţii, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autorităţile georgiene caută un inamic unde nu există”, a transmis ministerul ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind „agenţii străini”, care afecta ONG-urile şi despre care criticii susţin că este inspirat dintr-o legislaţie similară adoptată în Rusia. Cu toate acestea, manifestaţiile au continuat şi după retragerea proiectului.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata