Prigojin nu conduce operațiunile militare ale grupului Wagner, anunță un oficial ucrainean. Ce rol ar avea acesta

0 95

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, nu comandă unități de luptă din războiul împotriva Ucrainei, principala sa funcție fiind cea politică și informațională, a transmis duminică Andrii Yusov, reprezentant al Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, citat de Kyiv Independent.

„Rolul-cheie al lui Prigojin este politic și informațional. Nu comandă direct unități de luptă, nu conduce grupul Wagner”, a spus Yusov, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Cealaltă sarcină a lui Prigojin este să asigure finanțarea grupului Wagner, a adăugat Yusov, fără să ofere informații despre cine conduce operațiunile militare ale Wagner în Ucraina.

Mai multe investigații din presa internațională l-au indicat pe Dmitri Utkin, co-fondatorul Wagner, ca fiind cel care conduce operațiunile militare ale grupului. Prigojin, cunoscut sub porecla de „bucătarul lui Putin, a recunoscut abia în septembrie 2022 că a fondat grupul Wagner, care joacă un rol major în încercările armatei ruse de a cuceri regiunea Donbas din estul Ucrainei, notează Reuters.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata