Prigojin sună retragerea mercenarilor Wagner din Ucraina?

0 519

Finanțatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, se pregătește să reducă operațiunile mercenarilor săi în Ucraina, după ce comandamentul militar al Rusiei a reușit să-i reducă capacitățile de recrutare și să reducă furnizarea de muniție către luptătorii săi, scrie Bloomberg.

Forțele de securitate ruse și sistemul politic rus îl consideră pe Prigojin o amenințare din ce în ce mai mare. I s-a interzis să recruteze în închisorile rusești, care deveniseră principala sursă de oameni pentru el, scrie Bloomberg. Acum, prin decizia lui Vladimir Putin, Ministerul Apărării al Federației Ruse se angajează să trimită prizonieri la război . Independența lui Prigojin enervează și Kremlinul.

În ciuda tuturor încercărilor de-a lungul mai multor luni și a pierderilor grele, mercenarii Wagner nu au putut captura obiectivul principal – orașul Bahmut. Acum, Prigojin se va concentra pe operațiunile din Africa, au declarat pentru agenție surse informate.

„Prigojin interferează cu totul. Singura lui apărare acum este relația sa personală cu Putin, care încă îl consideră util”, a declarat pentru Bloomberg Tatiana Stanovaia, fondatorul firmei de consultanță R.Politik.

Bloomberg scrie că acum nu există semne că Prigojin își va îndrepta mercenarii spre Africa. Dar oamenii informați despre situație au spus agenției că Grupul se va concentra mai mult pe operațiunile de pe continentul negru, deoarece războiul împotriva Ucrainei a devenit prea mult pentru forțele sale. Anunțurile de recrutare publicate luni invită potențialii mercenari să semneze contracte pe 6 luni pentru a lupta în Ucraina și 9-14 luni pentru a fi trimiși în Africa. În același timp, „Wagner” notează că cei care vor participa la operațiunile africane vor fi considerați rezervă.

Grupului Wagner poate destabiliza Africa

Serviciile de informații italiene aui menționat în raportul lor că activitatea Grupului Wagner poate destabiliza Africa de Nord și de Vest, ceea ce va duce la o creștere a fluxului de migranți către țările UE. Prim-ministrul italian, Georgia Maloni, este foarte îngrijorat de potențialul val de migrație estivală, au declarat surse publicației. Ministrul italian al apărării i-a acuzat public pe mercenarii ruși că au crescut fluxul de oameni care încearcă să traverseze Marea Mediterană cu bărci.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata