Primele măsuri ale autorităților din România după atacul asupra Portului Reni

149

Mai multe nave sub pavilion românesc, aflate în portul Reni, au cerut, luni, permisiunea să reintre în apele teritoriale românești, în urma atacului cu drone de noaptea trecută. De asemenea, partea română va elibera pentru navele care mergeau în Ucraina mai multe dane de acostare în portul Galați,  potrivit hotnews.ro.

Vlăduț Brânză, căpitan-șef al Căpităniei Portului Galați, a declarat pentru HotNews că „luni dimineață, șase sau șapte nave sub pavilion românesc aflate în Portul Reni au cerut permisiunea să se mute cinci mile marine mai departe, ca măsură de siguranță~. De asemenea, autoritățile fluviale portuare din Galați au cerut informații de la autoritatea portuară din Ucraina pentru a afla dacă mai au suficiente dane de operare în portul Reni. Mai mult, partea română va elibera pentru navele care mergeau în Ucraina mai multe dane de acostare în portul Galați.

Explozia puternică a avut loc chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa. Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina de teritoriul României. Vorbim de o distanță de aproximativ 200 de metri, practic, peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni – este un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproximativ 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și