Primul oficial de rang înalt din Occident care vizitează Harkov. Ce promisiune le-a făcut ucrainenilor

0 67

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a făcut marţi o vizită la Harkov, neanunţată presei în prealabil, transmite AFP. Ea este prima oficialitate occidentală de rang înalt prezentă în acest oraş din nord-estul Ucrainei, grav afectat de război, precizează agenţia.

De când a început războiul, mulţi lideri occidentali au vizitat Ucraina, inclusiv cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron, reaminteşte AFP, remarcând însă că niciunul nu a mers atât de departe spre est, unde trupele ruseşti au ocupat teritorii ucrainene. În prezent, forţele ucrainene au recucerit teren, iar linia frontului se află la 130 de km de Harkov.

Baerbock a fost invitată de omologul ei ucrainean, Dmitro Kuleba. Este pentru a treia oară când şefa diplomaţiei germane vizitează Ucraina, de la începutul invaziei ruse în această ţară, în februarie anul trecut; ea a mai fost anul trecut la Kiev şi la Bucea. Din motive de securitate, anunţul privind vizita de marţi a fost făcut când se afla deja în tren, pe drumul de întoarcere.

”Vor fi morţi printre civili”, atât timp cât Germania nu livrează tancuri, a avertizat marţi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, în timp ce Berlinul nu a răspuns încă favorabil la cererea Kievului de a livra tancuri de luptă ”Leopard”.

”Cu cât o astfel de decizie este amânată mai mult, cu atât vor fi mai multe victime, cu atât vor fi morţi printre civili”, a afirmat cu regret şeful diplomaţiei ucrainene, la încheierea unei vizite surpriză a omologului său german, Annalena Baerbock, la Harkov (nord-est).

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata