Pușcăriașii ruși recrutați de „Bucătarul lui Putin” să lupte în Ucraina sunt executați în public dacă nu se aruncă în bătaia focului

0 94

Deținuții ruși recrutați de Grupul Wagner care au fost trimiși pe frontul din Ucraina și capturați mai apoi de trupele ucrainene spun că au fost martori la execuții în public ale dezertorilor și luptătorilor care nu respectă ordinele, potrivit unui raport al Polygon Media și al publicației independente Mojem Obiasnit.

„Cei care nu se supun sunt eliminați – și [execuțiile] sunt făcute în public”, a spus Evgheni Novikov, fost pușcăriaș care a fost recrutat de grupul de mercenari, potrivit Insider. Novikov a spus că există „escadroane de călăi” care se ocupă de trupele considerate problematice.

Într-un caz anume, Novikov și-a amintit că „bombardamentul a început, iar unul dintre prizonieri s-a pus la pământ și nu a asigurat foc de acoperire pentru camarazii săi. Bombardamentul s-a oprit, el s-a întors, iar superiorul a strigat la el: ”De ce nu ai mers înainte?” Și l-au omorât. Superiorul este ucis dacă echipa lui dezertează”.

Alexander Dozdov, un alt fost pușcăriaș citat în raport, a spus că mulți prizonieri ruși trimiși pe linia frontului în Ucraina de Wagner sunt dependenți de droguri și „complet nebuni”.

În timp ce unii pușcăriași ar putea să dezerteze și să nu asculte ordinele, alții „sunt pur și simplu distruși [la minte] și se bagă în față ca buldozerul”, a spus Drozdov, menționând că acești luptători „sunt foarte diferiți de mercenarii de rând”.

Primul grup de pușcăriași care a supraviețuit timp de șase luni în luptele din Ucraina a fost de curând trimis înapoi în Rusia, acolo unde Evgheni Prigojin i-a ridicat în slăvi, spunând că aceștia sunt eroi care merită tot respectul, dar că ar fi bine să nu bea prea mult, să nu consume droguri, să violeze femei sau să ucidă.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata