Reacția dură a Ministerului de Externe de la Chișinău la declarațiile lui Lavrov: ”Fac parte din retorica amenințătoare a Rusiei”

0 91

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse”, se arată în declarația purtătorului de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă. 

 

”Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, afirmă purtătorul de cuvânt al MAEIE

Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a subliniat Daniel Vodă.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în „următoarea Ucraină”, transmite EFE.

”Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”,a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei poate urma calea Ucrainei.

În acelaşi interviu, Lavrov a spus că Occidentul minte în legătură cu refuzul Rusiei de a negocia în problema Ucrainei şi că acesta încearcă să întoarcă Republica Moldova, Georgia şi fostele republici sovietice împotriva Moscovei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata