Rivalitatea dintre două bestii. Conflictul lui Prigojin cu teroristul Igor Ghirkin ar putea aduce beneficii lui Putin

0 87

Disputa recentă dintre liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, și fostul șef al militanților pro-ruse din Donbas, teroristul Igor Strelkov-Ghirkin, deschide o „fereastră de oportunitate” pentru noi conflicte privind influența politică în Federația Rusă, scrie într-un nou raport al Institutului ISW pentru Studierea Războiului.

Analiștii au decis să comenteze disputa dintre cei doi, în urma căreia ”bucătarul lui Putin” i-a oferit fostului șef al miliției pro-ruse „DNR” să vină în Donbas și să conducă unităţile de asalt ale Wagner.

ISW consideră că o astfel de dispută permite noi conflicte de influență politică în Rusia, care vor implica reprezentanți ai grupurilor naționaliste care susțin activ invazia Ucrainei.

Analiștii îi numesc pe Prigojin și Strelkov-Ghirkin printre principalii critici ai modului în care se desfășoară războiul și urmăresc câștigul personal. Fostul șef al militanților „DPR” este un reprezentant al „aripii veteranilor”, iar proprietarul Wagner este un naționalist autoproclamat cu acces la forțele paramilitare.

„Prigojin și Ghirkin concurează probabil pentru tabăra forțelor pro-război de la Kremlin, care sunt reprezentate de politicieni naționaliști deschiși. Atacurile lui Prigojin asupra lui Girkin ar putea aduce beneficii lui Putin.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata