„Robinet închis”! Moldova nu va mai „arunca” milioane de lei pentru finanțarea postului de televiziune MIR, acuzat de propaganda și dezinformare

0 118

Guvernul Republicii Moldova refuză să mai verse bani din bugetul țării pentru a finanța postul de televiziune MIR. Reprezentanța de la Chișinău a Teleradiocompaniei ,,MIR” ar urma să fie lichidată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat. Decizia autorităților vine după ce postul de televiziune a fost acuzat de omisiunea faptelor, fragmentarea informației, eliminarea totală din știri a unor persoane și instituții relevante. Toate cele menționate au legătură cu războiul inițiat de către Rusia în Ucraina. De menționat că MIR a fost fondată în 1992 de către statele care intrau atunci în Comunitatea Statelor Independente, inclusiv Republica Moldova. Acordul de creare a „telecompaniei interstatale MIR” a fost ratificat de Republica Moldova în 1995. Tot atunci, prin Hotărârea Guvernului, la Chișinău a fost constituită o reprezentanță a acestei televiziuni, scrie mediacritica.md.

Milioane de lei din bugetul statului 

În perioada anilor 2000-2022 din bugetul de stat către Reprezentantă din RM a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR” au fost achitate mijloace financiare în sumă de cca. 40,3 mil lei.

Potrivit informațiilor furnizate de către Cancelaria de Stat în 2021, în ultimii trei ani, adică 2019, 2020 și 2021, din bugetul de stat au fost alocați 3.584.000 de lei pe an. Același buget urma să fie alocat și în 2022.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata